Metodologia cercetarii stiintifice

Antonio Sandu: Metodologia cercetării sociale – reguli de etică în elaborarea lucrărilor științifice

 

Descriere: Aceasta prelegere reprezinta cursul de Metodologia cercetarii stiintifice din data de 07.05.2020 pentru studentii de la specializarea Drept ai Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava.


Antonio Sandu: Elaborarea raportului de cercetare (30.04.2020)

Descriere: Pornind de a exemplificări din cuprinsul volumului „Construcția socială a profesiei de consiler de probațiune ”, autor Antonio Sandu, apărut la Editura Lumen (2017), au fost prezentate o serie de elemente specifice cu privire la elaborarea raportului de cecetare pentru cecetări calitative care utilizează Grounded Theory.


Antonio Sandu: Despre consilierea de etica si consilierul de etica

Descriere: Consilierea de etica si consilierul de etica – o prelegere semnata Antonio Sandu. Despre status profesional si perceptie publica, despre semnificatia si importanta consilerii de etica, despre obligativitatea consilierii de etica in administratia etica. O pledoarie pentru expertiza etica si supervizarea de etica precum si o invitatie la profesionalizarea eticii si a consilierii de etica.

Vizitati site-ul Editura Lumen pentru a vedea ultimele noastre aparitii editoriale: https://edituralumen.ro/

Nu uitati sa va abonati la canalul nostru de youtube Editura Lumen pentru a fi la curent cu ultimele videoclipuri adaugate si pentru a ne ajuta sa va oferim cel mai bun material documentar si cel mai adaptat dorintelor Dvs: https://www.youtube.com/channel/UC2Cg


LUMEN RSACVP2020 – Antonio SANDU: On Euthanasia

Descriere: Paper presented within the Thursday Meetings with Bioethics and Applied Ethics in conjunction with 14TH LUMEN CONFERENCE RSACVP2020 | MAY 22-23, 2020 | IASI, ROMANIA by Antonio SANDU (”Stefan cel Mare” University, Suceava, Romania & Lumen Research Center in Social and Humanistic Sciences) – ”On Euthanasia”.

The paper analyses euthanasia as acceptable practice from ethical point of view. The results of some focus groups carried out in the NE region of Romania are presented, aiming at identifying significant semantic categories. Among them: ethical acceptability, the impact of religion, the possible legalization of euthanasia, the euthanasia of people unable to consent, including minors. Language of presentation: Romanian.


Antonio Sandu: Virtualizarea spațiului social din perspectiva metafizicii cuantice (26.04.2020)

Descriere: Se trece în revistă ideea de virtual ca și construct noetic, relația dintre construcția socială a realității și virtualizarea spațiului social. Sunt prezentate perspective filosofice platoniciene, aristotelice și carteziene asupra relației dintre ideal și substanțial. Despre virtualizarea spațiului virtual ca interacțiune noetică ideală. Ousia, ipostasis și persona


Antonio Sandu: Cunoașterea juridică – formă de cunoaștere științifică

Descriere: Aceasta prelegere reprezinta cursul de Metodologia cercetarii stiintifice pentru studentii de la specializarea Drept, ai Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava. Au fost luate in discutie teme precum: importanta paradigmelor in cercetarea stiintifica, relatia dintre religie si stiinta, perspectiva lui Foucault asupra genezei duelului judiciar.


Antonio Sandu: Particularitati ale cercetarii calitative. 09.04.2020

Descriere: Curs de Metodologia cercetării științifice – particularități ale cercetării calitative în științele sociale. Curs pentru studenții de la Facultatea de Drept și Administrație Publică de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.


Antonio Sandu: Epistemologie socială. Ierarhii ale adevărului științific.

Descriere: Ierarhii ale adevărului științific. Tipuri de adevăr, modelul paradigmelor științifice (al lui Thomas Cuhn), niveluri de realitate, Karl Popper și raționalismul critic. O invitație la reflecții epistemologice asupra metodologiilor științifice.


Antonio Sandu : Etica publicarii – recunoasterea contributiei celorlalti

Descriere: Despre etica publicarii stiintifice si recunoasterea altor contributori care nu au fost mentionati ca autori ai respectivei lucrari stiintifice. Despre importanta promovarii contributorilor in colaborarea dintre coordonator si student si respectiv despre rolul profesorului in motivarea studentilor pentru cercetare. In cuprinsul prezentarii au fost oferite exemple personale atat in calitate de student, cand Antonio Sandu a fost mentionat ca si contributor – fapt ce i-a jalonat practica profesionala, motivandu-l sa-si implice studentii in cercetare. Sunt prezentate 3 exemple de studenti care au publicat articole stiintifice si ulterior au urmat o cariera academica finalizata cu studii doctorale in respectivul domeniu de cercetare.


Antonio Sandu – Dimensiuni etico-metodologice in proiectul de cercetare 26 03 2020

Descriere: Dimensiuni etico metodologice in proiectul de cercetare – partea a II-a. Despre onestitate si responsabilitate in proiectul de cercetare si in cercetarea propriu-zisa.


Antonio Sandu – Metodologia cercetării științifice. Elemente etice în proiectul de cercetare


Antonio Sandu Abordări calitative în cercetarea socială – Universitatea din Oradea, 2017

Descriere: Prelegere ținută la Școala Doctorală de Sociologie a Universității din Oradea (23 februarie 2017).


Sandu Antonio Cercetarea calitativa in stiintele sociale I

Descriere: Workshop Cercetarea calitativa in stiintele sociale sustinut in februarie 2018 in cadrul Scolii Doctorale de Sociologie din cadrul Universitatii din Oradea! Grounded Theory


Sandu Antonio Cercetarea calitativa in stiintele sociale II

Descriere: Workshop Cercetarea calitativa in stiintele sociale sustinut in februarie 2018 in cadrul Scolii Doctorale de Sociologie din cadrul Universitatii din Oradea! Grounded Theory


Sandu Antonio Cercetarea calitativa in stiintele sociale III

Descriere: Workshop Cercetarea calitativa in stiintele sociale sustinut in februarie 2018 in cadrul Scolii Doctorale de Sociologie din cadrul Universitatii din Oradea! Grounded Theory


Sandu Antonio Cercetarea calitativa in stiintele sociale IV

Descriere: Workshop Cercetarea calitativa in stiintele sociale sustinut in februarie 2018 in cadrul Scolii Doctorale de Sociologie din cadrul Universitatii din Oradea! Grounded Theory


Antonio Sandu _ Epistemologia obiectivista versus epistemologia social-constructionista

Descriere: Epistemologia obiectivista versus epistemologia social-constructionista ca fundamente ale cercetarii in stiintele sociale. Curs online pentru studentii de la Drept si Administratie Publica de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.