Despre viziunea lui Julian Săvulescu asupra avortului postnatal. Cafeneaua-filosofică virtuală

 

Conferinţa Naţională de Bioetică cu Participare Internațională. Provocări etice în practica medicală într-o lume a globalizării, Ediţia a IX-a– Copyright © 2013

FORMAT | Presented paper              

LANGUAGE |Romanian

HOW TO CITE| SANDU, Antonio (2013). Despre viziunea lui Julian Săvulescu asupra avortului postnatal. Cafeneaua-filosofică virtuală. Prezentată la Conferinţa Naţională de Bioetică cu Participare Internațională. Provocări etice în practica medicală într-o lume a globalizării, Ediţia a IX-a, 24-26 Octombrie 2013, Iaşi.

Program disponibil aici


ABSTRACT


Cafeneaua filosofică este o tehnică de facilitare a dialogului filosofic pe diverse teme cu impact în actualitate. Cafeneaua filosofică poate fi utilizată în stimularea dezbaterilor bioetice în rândul publicului larg fără pregătire etică prealabilă. Articolul urmărește ca atare o prezentare a metodologiei Virtual Filosophycal Cafe pe care o propunem pornind de la modelul cafenelei filosofice, și adaptat particularităților modelului grupurilor de discutii prin site-uri de socializare. În cadrul acestui articol vom prezenta un rezultatele unei dezbateri bioetice prin intermediul cafenelei virtuale pornind de la subiectul avortului postnatal.Problema avortului postnatal a generat o amplă dezbatere mai ales în blogosferă care s-a purtat mai ales cu argumentele de tipul ad personen la adresa filosofului australian de origine română Julian Săvulescu, care în calitatea sa de redactor șef al Journal of Medical Ethics a acceptat publicarea unui articol scris de Alberto Giubilini şi Francesca Minerva pe această temă.


KEYWORDS:


Julian Săvulescu, avort postnatal, Cafeneaua-filosofică virtuală.